123527
123533
123539
123541
123549
123551
123555
123557
123559
123601
123605

Omgeving

Bergen

Een bezoek aan het dorp Bergen is een waar feest. Er is voor ieder wat wils en er is het gehele jaar door veel te zien en te doen.  Bergen staat natuurlijk bekend om zijn prachtige natuur. Bos, duinen en strand wisselen elkaar voortdurend af. Een kustlijn van 21 kilometer en de breedste (5 km) en hoogste duinen(54 meter) van Nederland. Daarnaast heeft Bergen een mooi en gezellig centrum met een diversiteit aan prachtige winkels, speciale boetieks en heerlijke restaurant. En dat Bergen voornamelijk bekend staat als kunstenaarsdorp kunt u terug zien aan de vele galerieën, musea, kunstroutes en beeldentuinen die Bergen rijk is.  Een bezoek aan de prachtige stad Alkmaar en de omliggende dorpen Egmond, Schoorl en Bergen aan Zee zijn zeker de moeite waard. Ook onze hoofdstad Amsterdam en de mooie stad Haarlem zijn vanaf Bergen makkelijk te bereiken.

Museum Kranenburgh in Bergen

Vele kunstenaars lieten zich in Bergen inspireren door de prachtige omgeving en het bijna magische zeelicht. Museum Kranenburg, culturele buitenplaats in Bergen toont sinds de opening in 1993 het werk van deze Bergense School, maar ook van vele andere kunstenaars van nu.  Het gehele jaar door zijn er vele speciale exposities, concerten en lezingen. Ook voor kinderen zijn er speciale programma’s. Het museum ligt op een prachtige locatie nabij het centrum van Bergen en heeft en mooie beeldentuin met café en terras.

Bezoek de website »

Museum het Sterkenhuis in Bergen

In museum het Sterkenhuis krijgt u een kijkje in de geschiedenis en de cultuur van Bergen. Het museum bevind zich in een boerenwoning uit 1655. In 1915 werd het ingericht als historisch museum, met een 19e eeuwse stijlkamer en keuken. Het museum heeft ook een mooie topografische collectie van prenten en schilderijen.

Bezoek de website »

Ruinekerk van Bergen uit 1597

Midden in het centrum van Bergen bevind zich een prachtig rijksmonument, de ruinekerk. Een prachtige 15e eeuwse kerk met een rijke historie. Het dorp bergen is rondom deze kerk, vroeger kapel, ontstaan.

Bezoek de website »

Midgetgolfbaan De Merelhof

Midden in het centrum van Bergen, mooi gelegen tussen de bomen, ligt de oudste midget- golfbaan van Nederland.  Deze midget-golfbaan van gravel heeft een parcours van 18 holes. Heb je bij de laatste een ‘hole in one’, dan krijg je een vrijkaartje. Er zijn speciale kortere sticks voor kids!

Bezoek de website »

Kaasmarkt in Alkmaar

De kaasmarkt van Alkmaar is wereldberoemd en trekt jaarlijks vele bezoekers. Dit bijzondere spektakel op het mooie Waagplein mag je niet missen. Iedere vrijdag van april tot en met september vanaf 10:00 uur worden de kazen op traditionele wijze verhandeld. Nieuw zijn vanaf 2017 de avondkaasmarkten op dinsdagavond. Bezoek de website voor de data.

Bezoek de website »

Filmtheater Cinebergen, unieke bioscoop in het bos

Een van de leukste filmhuizen van Nederland bevind zich in een historisch monument in Bergen. Een voormalige houtzagerij ‘De zwarte Schuur’ is omgebouwd tot een intiem klein filmhuis midden in het bos.

Bezoek de website »

Klimduin in Schoorl

In het centrum van Schoorl ligt het Klimduin. Het duin heeft een hoogte van 51 meter en is het hoogste duin van Nederland. Het is een feest om dit duin te beklimmen en bovenop het duin loop je zo het bos- en duingebied van Schoorl in, of je laat je zoals de meeste kinderen lekker weer naar beneden rollen. Prima vermaak voor de kinderen dus!

Zee Aquarium Bergen aan Zee

In het Zee Aquarium in Bergen aan Zee zijn meer dan 300 verschillende vissoorten te zien.  Dit prachtige Aquarium is een bezoek meer dan waard. U kunt er ook roggen aaien en zeehondjes bekijken. Voor jong en oud is dit een leerzaam uitje over de wereld onder water.

Bezoek de website »

Schaapskooi Bergen

In de duinen van Bergen aan Zee staat de schaapskooi. Overdag grazen de schapen in het duingebied en ‘s avonds wordt de kudde ondergebracht in de schaapskooi. In de schaapskooi vinden activiteiten plaats voor jong en oud. Hiermee is de schaapskooi een leuk en educatief uitje in de gemeente Bergen.

Bezoek de website »